ABTECIR junt amb el Consell Insular de Menorca, Estratègia Menorca 2030, ASEIME (Asociación de Empresas de Instalaciones Eléctricas y de Telecomunicaciones de Menorca) i FONGAME (Asociación de Empresas de Instalaciones de Saneamiento, Fontanería y Gas de Menorca) organitzen el “I Seminari Edificis de Consum d’Energia Gairebé Nul. Reducció d’Emissions en l’edificació” a Menorca.
ABTECIR junt amb el Consell Insular de Menorca, Estratègia Menorca 2030, ASEIME (Asociación de Empresas de Instalaciones Eléctricas y de Telecomunicaciones de Menorca) i FONGAME (Asociación de Empresas de Instalaciones de Saneamiento, Fontanería y Gas de Menorca), a més de la col·laboració de tots els patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment, i el Colegio de Aparejadores de Menorca organitzen el “Seminari Edificis de Consum d’Energia Gairebé Nul. Reducció d’Emissions en l’edificació”.
Més de 60 professionals vinculats al mon de l’edificació assistiren a aquesta cita organitzada amb l’objectiu de formar als tècnics del sector de l’edificació en les principals novetats en normativa, materials i sistemes, a més d’afavorir el intercanvi d’experiències i contactes laborals.
La apertura va tenir lloc al Saló de Plens del Consell Insular de Menorca, a càrrec del Conseller de Medi Ambient, Sr. Josep Juaneda Mercadal, que va mencionar la importància d’aquest tipus d’actes per a facilitar l’acceleració en el procés dels canvis necessaris en el teixit empresarial i arribar a l’objectiu de Menorca como a Reserva de la Biosfera.
El Sr. Andreu Moià, president d’ABTECIR i professor de l’Àrea d’Enginyeria Mecànica del Departament d’Enginyeria Industrial i Construcció i del Grup de Investigació d’Enginyera Energètica (GREEN), va agrair el recolzament de les empresas participants i col·laboradores i va recordar que ABTECIR, des de la seva fundació, fa quasi 25 anys amb la vocació i el ferma objectiu de millorar la capacitació dels professionals de l’edificació i les instal·lacions d’energia, climatització, refrigeració, ventilació i energies renovables, persegueix la tasca de informar i formar als professionals del sector.
Les ponènices vàren ser sobre tot relacionades amb la millora de la qualitat constructiva de les edificacions, tant per la millora de les instal·lacions com del nivell de construcció, tenint un paper protagonista el concepte d’edifici pasiu, reduïnt així les emissions i aconseguint una construcció consequent, sostenible i confortable.
La primera ponencia, que va obrir la jornada va ser “L’Estratègia Menorca 2030 i la necessària reducció d’emissions a l’edificació” a càrrec de Irene Estaùn, directora Insular de Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca i les segúents: “L’estàndard Passivhaus en climes càlids” a càrrec d’Eduardo Ramos, CEO d’Ecocreamos i representant de la Plataforma de Edificación Passivhaus Baleares; “Perquè és imprescindible l’hermeticitat en l’eficiència dels edificis” a càrrec de Carlos Gómez, responsable tècnic per a España de PROCLIMA; “Nou escenari de refrigerants i equips de climatització” pel Sr. Félix Moreno, enginyer de Prescricpció de LG Electronics España; “Construcció industrialitzada amb fusta, edificis passius, sostenibles i saludables” a càrrec del Sr. Stefano Ascione, director de marketing i comuinicació d’ARQUIMA; “Ventilació de confort i estalvi energètic” a carrec del Sr. Alex Sanchiz, cap del Departament Técnic i Gestió de Projectes de Zehnder; “Enmagatzament energètic i com fer la xarxa elèctrica més eficient” a càrrec del Sr. Rodrigo Ruiz, responsable del Desenvolupament de Negocis d’Energia-LG, ponència patrcinada per Antonio Cabot Fornés S.A., i finalment “El paper de la Formació Professional en l’eficiència energètica” a càrrec del Sr. Gabriel Martínez, professor de Projectes i Organització de Sistemes Energètics del IES Josep M. Quadrado.
Al finalitzar la jornada va tenir lloc una “taula rodona” a la que es va generar un interessant torn de consultes entre els ponents i els seminaristes.